Amarone 2015 - Franchetto
Amarone 2015 - Franchetto -

Amarone 2015 - Franchetto

Technisch fiche

Voor het maken van de Amarone gebruiken Antonio & Giulia de "apassimento" methode (het drogen van de druiven). De druiven worden na het oogsten ongeveer 4 maanden gedroogd in een speciale ruimte met gecontroleerde luchtcirculatie. Hierdoor verliezen de druiven 25%-40% van hun vocht ten opzichte van het vruchtvlees en hebben zij een hogere concentratie suiker en alcohol. Hierna worden de druiven voorzichtig geperst en rijpt de wijn 36 maanden in eikenhouten vaten. Na het filteren en bottelen van de wijn rijpt de wijn nog 24 maanden verder op de fles voordat de wijn gedronken mag worden.

Kenmerken

Prijs
€47,35
Franchetto
2015
Veneto / Terrossa di Roncà
Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara
15,5%
36 maanden eiken vaten
Rood vlees, wild, oude kazen.
16°C - 18°C
Donker robijnrood. Elegant aroma van rood fruit. Elegante tannines.